Készítés menete

Tönkölyös leveles kenyérkék 1. Tovább az eredeti recepthez ...
page6-1000-full.jpg

A mérőedényben látható a kétfajta lisztfrakció.

page6-1001-full.jpg

Következetesen ugyanazokat a mérőket használjuk.

page6-1002-full.jpg

Az aludttejet is ebben mérjük, a liszt után, amit egy tálba öntöttünk.

page6-1003-full.jpg

Az elmorzsolt élesztő ...

page6-1004-full.jpg

... amire egy kevés aludttejet öntöttünk ...

page6-1005-full.jpg

... majd összekeverjük, de nem futtatjuk fel.

page6-1006-full.jpg

2 ek-nyinak megfelelő tejföl.

page6-1007-full.jpg

A keverőedénybe először a folyékony összetevők kerülnek.

page6-1008-full.jpg

Majd a lisztkeverék rá, aminek tetejét kiméllyítjük.

page6-1009-full.jpg

Oda kerül az élesztős keverék.

page6-1010-full.jpg

Majd körbe a só és a cukor.

page6-1011-full.jpg

A megkelt tészta ...

page6-1012-full.jpg

... kiborítva a gyúrótáblára és átgyúrva ...

page6-1013-full.jpg

... majd kinyújtva ...

page6-1014-full.jpg

... lezsírozva ...

page6-1015-full.jpg

... végül csíkokra vágva.

page6-1016-full.jpg

A csíkokat nagyon óvatosan egymásra fektetjük.

page6-1017-full.jpg

12 egyenlő részre vágtuk ...

page6-1018-full.jpg

... majd kizsírozott formába élére állítva betettük.

page6-1019-full.jpg

A megsült kenyérkék.

page6-1020-full.jpg

Megcsappant létszámmal a fotózáson. ( 5 óránál a malom beállítása. )