Tejfölös-gombás pulyka

Hozzávalók:

15 dkg pulykamell
30 dkg gomba
1 ek zsír
1 fej vöröshagyma
csipetnyi konyha só, őrölt gyömbér, kurkuma, őrölt fehérbors
friss rozmaring levelek ( amennyi az két ujjunk közé csippentve elfér )
1 dl tej
3-4 ek bio liszt ( fehér, vagy teljeskiőrlésű )
ízlés szerint annyi kefír, vagy aludttej, vagy tejföl, esetleg még tej amennyit felvesz

Készítés:

A hagymát és az apróra vágott rozmaring levelet fedő alatt a zsiradékkal és egy kevés vízzel pároljuk, majd ha zsírjára sül, hozzáadjuk a csirkemellet és megsózzuk. Amikor ismét zsírjára sül, hozzá adjuk a vékony szeletekre vágott gombát, majd ha a lé melyet a gomba eresztett kezd fogyni, belekeverjük a lisztet, fűszerezzük, utána simára keverjük a tejjel. Ahogy sűrül adjunk hozzá tejfölt és aludttejet, amennyit felvesz és készre főzzük.
Rizskörettel tálaljuk.