Kigőzölés - szörp
2009.06.08 ✿ 13:40
A sikeres tartósítószermentes egyik titka a
megfelelő fertőtlenítés, melynek egyik módja
az üvegek kigőzölése.
Kigőzölés: tiszta üvegeket (frissen mosva) egy nagy lábosba, tepsibe sorakoztatva úgy gőzőljük ki, hogy a még vizes üvegeket kevés vízzel - hideg, s utána a kályhára -, hogy ne döljenek fel, forraljuk alaposan ki. Ezután jöhet bele a forró lekvár, szörp, lé, vagy amit épp elteszünk, ez fertőtlenitő is és így az üvegek se repednek el. Lezárásként jó a csavaros tető, ha hígabb, akkor inkább celofán - nem fólia- és mire esszük szikkad addig .
A mostani celofánokat duplán fogjuk, majd vizezzük be, simítsuk az üveg szájára, s 2 beföttes gumival kössük le szorosan. De akár madzaggal is tehetjük, de szorító technikával.
Gumi esetén először ne túl szorosan gumizzuk, majd még igazítsunk a celofánon, hogy teljesen sima legyen. Utána a második guminál a lehető legszorosabban gumizzunk.
Ez most már a receptek mellet is szerepel.
S íme egy, csak természetes összetevőket tartalmazó szörp:
Rebarbarás bodzavirág szörp
Kigőzölés: tiszta üvegeket (frissen mosva) egy nagy lábosba, tepsibe sorakoztatva úgy gőzőljük ki, hogy a még vizes üvegeket kevés vízzel - hideg, s utána a kályhára -, hogy ne döljenek fel, forraljuk alaposan ki. Ezután jöhet bele a forró lekvár, szörp, lé, vagy amit épp elteszünk, ez fertőtlenitő is és így az üvegek se repednek el. Lezárásként jó a csavaros tető, ha hígabb, akkor inkább celofán - nem fólia- és mire esszük szikkad addig .
A mostani celofánokat duplán fogjuk, majd vizezzük be, simítsuk az üveg szájára, s 2 beföttes gumival kössük le szorosan. De akár madzaggal is tehetjük, de szorító technikával.
Gumi esetén először ne túl szorosan gumizzuk, majd még igazítsunk a celofánon, hogy teljesen sima legyen. Utána a második guminál a lehető legszorosabban gumizzunk.
Ez most már a receptek mellet is szerepel.
S íme egy, csak természetes összetevőket tartalmazó szörp:
Rebarbarás bodzavirág szörp
Könnyű vacsora - befőzés
2009.06.07 ✿ 23:54
Könnyű vacsora, vagy ebéd készíthető a
következő receptekkel. A receptek vegánosított
változata is elkészült!
Párolt mángold
Cukorborsós tészta
Itt a befőzési szezon!!!
Meggyből minden félét
Aszalványok frissítve!
Párolt mángold
Cukorborsós tészta
Itt a befőzési szezon!!!
Meggyből minden félét
Aszalványok frissítve!
Kevert édes tészták
2009.05.18 ✿ 01:45
Kevert édes tészták:
Mákos szelet
Diós szelet
Diós-mézes szelet
Kekszek:
Fahéjas-tönkölyös keksz
Kelt tészták, mely a folyamatos kisérletezgetés újabb állomása:
Túrós bukta 2.
Hagyományos lisztes tojás vacsorára, de akár ebédre is ( mi arra ettük ):
Kajdenát
Mákos szelet
Diós szelet
Diós-mézes szelet
Kekszek:
Fahéjas-tönkölyös keksz
Kelt tészták, mely a folyamatos kisérletezgetés újabb állomása:
Túrós bukta 2.
Hagyományos lisztes tojás vacsorára, de akár ebédre is ( mi arra ettük ):
Kajdenát
Sütemények - desszertek
2009.03.13 ✿ 23:38
Édes sütemények, melyek receptjét már többen várják
tőlem. Íme!
Kakaós keksz
Csokis-ribizlis szívtorta
Sós sütemények, melyeket a baba klubban is teszteltem a kisgyermekek nagy örömére.
Fűszeres rudacskák ( tojás nélkül )
Desszertek:
Csoki puding 2.
Turbó tejbedara
Reggeli turmix
Kakaós keksz
Csokis-ribizlis szívtorta
Sós sütemények, melyeket a baba klubban is teszteltem a kisgyermekek nagy örömére.
Fűszeres rudacskák ( tojás nélkül )
Desszertek:
Csoki puding 2.
Turbó tejbedara
Reggeli turmix
Különböző receptek
2009.03.10 ✿ 20:01
Újabb receptek:
Hamis zellerkrémleves
Tejfölös csirkemell
Téli lecsó kölessel
Tejfölös-gombás pulyka
Palacsinta
Szalagos fánk
Mazsolás kenyér
Túrós lepény
Konyhatechnika:
Hagyományos palacsinta sütés
Módosítás:
Saját malom
Hamis zellerkrémleves
Tejfölös csirkemell
Téli lecsó kölessel
Tejfölös-gombás pulyka
Palacsinta
Szalagos fánk
Mazsolás kenyér
Túrós lepény
Konyhatechnika:
Hagyományos palacsinta sütés
Módosítás:
Saját malom
Szerkezeti változás
2009.03.09 ✿ 23:04
A receptek egy menüpont alá kerültek.
Receptek
Illetve az átállás rászletei az átállás menü alpontja lett.
Az átállás
Receptek
Illetve az átállás rászletei az átállás menü alpontja lett.
Az átállás
Ebédeljünk
2009.03.09 ✿ 00:39
Több helyen is kerültek új bejegyzések és
kiegészítések.
Ezek:
Spenótos nokedli
Finom krumplistészta
Grízgombóc leves
Saját malom
Gyümölcs saláta
Aszalt-gyümölcs saláta
Káposztaleves
Ezek:
Spenótos nokedli
Finom krumplistészta
Grízgombóc leves
Saját malom
Gyümölcs saláta
Aszalt-gyümölcs saláta
Káposztaleves
Új menüpont
2009.02.17 ✿ 03:47
Rendszeres olvasóim kedvéért ide mindig felírom, hogy
milyen frissítések kerültek fel egy korábbi
időponthoz képest.
Fogadják szeretettel!
A témákkal kapcsolatban bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.
E-mail: drmariann kukac atw.hu
Skype: csillagfurt-kozarmisleny
Fogadják szeretettel!
A témákkal kapcsolatban bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.
E-mail: drmariann kukac atw.hu
Skype: csillagfurt-kozarmisleny
Tartósítás és kert
2009.02.17 ✿ 03:41
Több helyen is kerültek új bejegyzések és
kiegészítések.
Ezek:
Aszalás
Aszalványok
Házi tartósítás
Konyhakert
Csipke szirup
Ezek:
Aszalás
Aszalványok
Házi tartósítás
Konyhakert
Csipke szirup