Kigőzölés - szörp

A sikeres tartósítószermentes egyik titka a megfelelő fertőtlenítés, melynek egyik módja az üvegek kigőzölése.

Kigőzölés: tiszta üvegeket (frissen mosva) egy nagy lábosba, tepsibe sorakoztatva úgy gőzőljük ki, hogy a még vizes üvegeket kevés vízzel - hideg, s utána a kályhára -, hogy ne döljenek fel, forraljuk alaposan ki. Ezután jöhet bele a forró lekvár, szörp, lé, vagy amit épp elteszünk, ez fertőtlenitő is és így  az üvegek se repednek el. Lezárásként jó a csavaros tető, ha hígabb, akkor inkább celofán - nem fólia- és mire esszük szikkad addig .
A mostani celofánokat duplán fogjuk, majd vizezzük be, simítsuk az üveg szájára, s 2 beföttes gumival kössük le szorosan. De akár madzaggal is tehetjük, de szorító technikával.
Gumi esetén el
őször ne túl szorosan gumizzuk, majd még igazítsunk a celofánon, hogy teljesen sima legyen. Utána a második guminál a lehető legszorosabban gumizzunk.

Ez most már a receptek mellet is szerepel.

S íme egy, csak természetes összetevőket tartalmazó szörp:

Rebarbarás bodzavirág szörp

Könnyű vacsora - befőzés

Könnyű vacsora, vagy ebéd készíthető a következő receptekkel. A receptek vegánosított változata is elkészült!

Párolt mángold
Cukorborsós tészta

Itt a befőzési szezon!!!

Meggyből minden félét
Aszalványok frissítve!

Kevert édes tészták

Kevert édes tészták:

Mákos szelet
Diós szelet
Diós-mézes szelet

Kekszek:

Fahéjas-tönkölyös keksz

Kelt tészták, mely a folyamatos kisérletezgetés újabb állomása:

Túrós bukta 2.

Hagyományos lisztes tojás vacsorára, de akár ebédre is ( mi arra ettük ):

Kajdenát

Sütemények - desszertek

Édes sütemények, melyek receptjét már többen várják tőlem. Íme!

Kakaós keksz
Csokis-ribizlis szívtorta

Sós sütemények, melyeket a baba klubban is teszteltem a kisgyermekek nagy örömére.

Fűszeres rudacskák ( tojás nélkül )

Desszertek:
Csoki puding 2.
Turbó tejbedara
Reggeli turmix

Különböző receptek

Újabb receptek:

Hamis zellerkrémleves
Tejfölös csirkemell
Téli lecsó kölessel
Tejfölös-gombás pulyka
Palacsinta
Szalagos fánk
Mazsolás kenyér
Túrós lepény

Konyhatechnika:
Hagyományos palacsinta sütés

Módosítás:
Saját malom

Szerkezeti változás

A receptek egy menüpont alá kerültek.
Receptek
Illetve az átállás rászletei az átállás menü alpontja lett.
Az átállás

Ebédeljünk

Több helyen is kerültek új bejegyzések és kiegészítések.
Ezek:
Spenótos nokedli
Finom krumplistészta
Grízgombóc leves
Saját malom
Gyümölcs saláta
Aszalt-gyümölcs saláta
Káposztaleves

Új menüpont

Rendszeres olvasóim kedvéért ide mindig felírom, hogy milyen frissítések kerültek fel egy korábbi időponthoz képest.

Fogadják szeretettel!

A témákkal kapcsolatban bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.

E-mail: drmariann kukac atw.hu

Skype: csillagfurt-kozarmisleny

Tartósítás és kert

Több helyen is kerültek új bejegyzések és kiegészítések.
Ezek:
Aszalás
Aszalványok
Házi tartósítás
Konyhakert
Csipke szirup