Túrós bukta 2.

Hozzávalók:

920 ml teljeskiőrlésű szitált tönköly liszt ( saját őrlésű )
- vagy 15 dkg bio fehérliszt és 35 dkg bio teljeskiőrlésű búza liszt - (0,5 kg)
2,5 dl házi tej ( langyos ) vagy tejsavó
1 krédli tojás
2 ek bio nádcukor
1 kk konyhasó
2 ek olvasztott bio margarin vagy vaj vagy mangalica zsír
2 dkg élesztő ( kevés tejben oldjuk fel, a 2,5 dl-ből fogjunk )

Töltelék: 
20 dkg házi túró 
10 dkg bio nádcukor ( barna ) 
2 csepp 100% természetes citrom illó olaj 

Tészta készítése.


Készítés:


A megkellt tésztát kinyújtjuk, 8x10 cm-es téglalapokra vágjuk, megtöljük a túrós töltelékkel, felhajtjuk, az összeillesztésekkel lefelé kivajazott tepsibe teszük egymás mellé. Tetejét megkenhetjük tojással, félórát pihentetjük, előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt megsütjük.

Javaslat:

Ha puhábban szeretjük, akkor teljeskiőrlésű liszteknél különösen ajánlott a sütő belső terébe egy kisebb edényben vizet helyezni, hogy gőzben sülhessen. Így tovább friss is marad.
Ez a modern légkeveréses - gőzbentartós sütőknél is alkalmazható, mert annak hatásfoka nem biztos, hogy felér ezzel a hagyományos módszerrel.