Fahéjas-tönkölyös keksz
2009.05.18.01:10 ✿Kategória :
Omlós tészta ● III.
Fázis
Hozzávalók:
3 csésze teljeskiőrlésű szitált tönköly liszt ( saját őrlésű )
- vagy 1 csésze bio fehérliszt és 2 csésze bio teljeskiőrlésű búza liszt -
5 ek kacsazsír vagy libazsír, vagy bio hidegensajtolt napraforgó olaj
1 kk szódabikarbóna
1 tk fahéj
3 ek bio nádcukor
2 ek méz
1 krédli tojás
4 cseppcitromolaj
kb. 1 dl házi ( teljes ) tej
Készítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a zsiradékkal elmorzsoljuk, végül a mézzel a tojással és egy kis tejjel linzerkeménységű tésztává dolgozzuk. Lisztezett gyúrótáblán 4 mm-esre kinyújtjuk, majd különböző formákkal kiszúrjuk.
180-200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
3 csésze teljeskiőrlésű szitált tönköly liszt ( saját őrlésű )
- vagy 1 csésze bio fehérliszt és 2 csésze bio teljeskiőrlésű búza liszt -
5 ek kacsazsír vagy libazsír, vagy bio hidegensajtolt napraforgó olaj
1 kk szódabikarbóna
1 tk fahéj
3 ek bio nádcukor
2 ek méz
1 krédli tojás
4 cseppcitromolaj
kb. 1 dl házi ( teljes ) tej
Készítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a zsiradékkal elmorzsoljuk, végül a mézzel a tojással és egy kis tejjel linzerkeménységű tésztává dolgozzuk. Lisztezett gyúrótáblán 4 mm-esre kinyújtjuk, majd különböző formákkal kiszúrjuk.
180-200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.