Csipke szirup

Hozzávalók:

1 tálnyi frissen szedett, érett csipkebogyó ( megcsípte a dér, bepuhult )
bio nádcukor

Készítés:


A csipkebogyót megmossuk. lecsípjük a két végét, majd egy frissen kimosott, tiszta befőttes üvegbe rétegezzük úgy, hogy 2 ujjnyi csipkebogyóra szórunk egy réteg cukrot, ami befedi, de nem vastagon áll rajta. Ezt addig folytatjuk, amíg tele nem lesz az üveg. Tetejére cukor kerüljön. Jól lezárjuk az üveget csavaros fedővel, majd a hűvös amrába állítjuk. Pár hónap alatt a cukorból szirup válik. Ezt fogyaszthatjuk magában, vagy higítva szörpként. Utána még pár alkalommal felönthetjük vízzel, kicsit állni hagyjuk, majd fogyasztjuk.

Megjegyzés:


Nagyon egyszerűen elkészíthető! Mivel semmilyen hőkezelést nem alkalmazunk a csipkebogyó magas C-vitamin tartalmát megőrzi. Nagyon finom, kicsit pirosas színű szirupot kapunk igazi csipke ízzel. Nem kell aggódnunk, a szőrők nem kerülnek bele a szirupba. Utána a bogyókat még felhasználhatjuk ... folyamatban ennek kipróbálása, hogy mire is.


2008-11-02



2008-11-02



2008-11-10



2008-11-10