Csokis-ribizlis szívtorta

Hozzávalók:

Tészta:
3 csésze teljeskiőrlésű szitált búza liszt ( saját őrlésű )
- vagy 1 csésze bio fehérliszt és 2 csésze bio teljeskiőrlésű búza liszt -
1kk szódabikarbóna
1/2 csésze bio kakaópor
3 ek bio nádcukor
5 ek kacsazsír vagy libazsír, vagy bio hidegensajtolt napraforgó olaj
2 ek méz
1 krédli tojás
kb. 1 dl házi ( teljes ) tej
Töltelék:
csokipuding
ribizli (lehet fagyasztott is )

Készítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a zsiradékkal elmorzsoljuk, végül a mézzel a tojással és egy kis tejjel linzerkeménységű tésztává dolgozzuk. Lisztezett gyúrótáblán 4 mm-esre kinyújtjuk, majd különböző méretű szív formákkal kiszúrjuk, illetve más formákkal. Ebből több tortácskára való adag lesz, vagy egy tányér aprósütemény.
180-200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Ez a tészta nyersen édesebb ízhatású, mint kisütve. Készen szinte nem is érezni édeskés ízét, csak a sok kakaót benne.
Csokipudinggal a formákat átkenjük, összeragasztjuk, és ribizlivel díszitjük.









Megjegyzés:

Én saját őrlésű liszttel készítettem nemcsak a tésztát, de a pudingot is, melynek receptjét módosítanom kellett.