Csoki puding 2.

Hozzávalók:

3 csésze ( 1/2 liter ) teljes ( házi ) tej
4-5 ek teljeskiőrlésű szitált búza liszt ( saját őrlésű )
1 ek bio kakaópor
3-4 ek bio nádcukor
1 tk kókuszzsír
1 tojássárgája

Készítés:

A lisztet és a kakaóport összekeverjük a cukorral, majd egy kis tejjel simára keverjük, s utána adjuk hozzá a tojássárgáját. Miután csomómentesre kikevertük, felöntjük a maradék tejjel és feltesszük közepes lángon főni.
Bele tesszük a kókuszzsírt is és készre főzzük. Kiöblített poharakba töltjük és kihűtjük.

Megjegyzés:

Magunk készítette liszt esetében a szitálással ugyan szinte finom lisztet kapunk, de nem fehéret, igaz a kereskedelmi forgalomban kapható teljeskiőrlésűhöz képest kevesebb korpával. De arányaiban alacsonyabb keményítő tartalma miatt, kevésbé sűrítő hatású, így több kell belőle. Állagát tekintve ez már kevésbé lesz egynemű, krémes.
Bevallhatom, gyermekeim nem panaszkodtak, hogy nem bolti porból készült a puding. ( Nem is emlékszem, hogy ettek volna olyat. )