Spenótos nokedli

Hozzávalók:

35-40 dkg 710-es bio teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt ( termelői )
1 marék spenótkrém
3 tojás
csipetnyi konyhasó
tejsavó vagy víz

Készítés:

A liszthez keverjük a sót, majd hozzáadjuk a tojást és elkezdjük kevergetni, ahogy látszik, úgy adagoljuk hozzá a folyadékot. Lágy galuskatésztát kell kapnunk. Ekkor hozzákeverjük a spenótkémet is. Ha kell egy kis liszttel sűríthetjük.
Vizet forralunk, csipetnyi sót teszünk bele, majd beleszaggatjuk a nokedlit. Pár perc alatt készre főzzük.

Megjegyzés:

Kereskedelmi forgalomban kapható bio teljeskiőrlésű lisztet is használhatunk, de magunk is őrölhetünk, csak akkor szitáljuk át, hogy csak a finom frakció kerüljön bele. Esetlegesen fele-fele arányban fehérlisztet is keverhetünk hozzá.