Spenótos nokedli
Hozzávalók:
35-40 dkg 710-es bio teljeskiőrlésű
tönkölybúza liszt ( termelői )
1 marék spenótkrém
3 tojás
csipetnyi konyhasó
tejsavó vagy víz
Készítés:
A liszthez keverjük a sót, majd hozzáadjuk a tojást
és elkezdjük kevergetni, ahogy látszik, úgy adagoljuk
hozzá a folyadékot. Lágy galuskatésztát kell kapnunk.
Ekkor hozzákeverjük a spenótkémet is. Ha kell egy kis
liszttel sűríthetjük.
Vizet forralunk, csipetnyi sót teszünk bele, majd
beleszaggatjuk a nokedlit. Pár perc alatt készre
főzzük.
Megjegyzés:
Kereskedelmi forgalomban kapható bio
teljeskiőrlésű lisztet is használhatunk, de
magunk is őrölhetünk, csak akkor szitáljuk át,
hogy csak a finom frakció kerüljön bele. Esetlegesen
fele-fele arányban fehérlisztet is keverhetünk
hozzá.