Mazsolás kenyér
Hozzávalók:
620 ml bio fehér liszt ( BL 55)
300 ml teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt ( termelői )
340 ml folyadék, ebből
1 egész tyúktojás a többi tejsavó vagy házitej
3 ek vaj
2 dkg friss élesztő
1 kk konyhasó
3 ek bio nádcukor
3 ek méz
1 marék mazsola
1 ek őrölt fahéj
1 kk őrölt szerecsendió
késhegynyi őrölt szekfűszeg
620 ml bio fehér liszt ( BL 55)
300 ml teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt ( termelői )
340 ml folyadék, ebből
1 egész tyúktojás a többi tejsavó vagy házitej
3 ek vaj
2 dkg friss élesztő
1 kk konyhasó
3 ek bio nádcukor
3 ek méz
1 marék mazsola
1 ek őrölt fahéj
1 kk őrölt szerecsendió
késhegynyi őrölt szekfűszeg
Készítés:
Kenyérsütőben készítjük. Ha nincs sweet program,
akkor a fehérkenyérhez valót használjuk. Kézzel is
dagaszthatjuk és egy nagyobb kuglóf formában
kisüthetjük.