"Vanilía" puding - "vanilía" fagyi

Hozzávalók:

3 csésze ( 1/2 liter ) teljes ( házi ) tej
3 ek bio fehérliszt (BL 55)
5 ek bio nádcukor
1 tk kókuszzsír
2 tojássárgája

Készítés:


A lisztet összekeverjük a cukorral, majd egy kis tejjel simára keverjük, s utána adjuk hozzá a tojássárgáját. Miután csomómentesre kikevertük, felöntjük a maradék tejjel és feltesszük közepes lángon főni.
Bele tesszük a kókuszzsírt is és készre főzzük. Kiöblített poharakba töltjük és kihűtjük.

Ha fagylaltot szeretnénk, akkor kisebb poharakba töltjük és kiskanalat dugunk beléjük. Így fagyasztjuk meg. Esetleg közben többször megkeverhetjük.

Javaslat:

Készíthetjük 3 ek bio nádcukor és 1 ek akácmézzel is.