Meggyes - almás túródeszert

Hozzávalók:

2-3 alma
5-10 szem aszalt meggy
2 ek házi túró
csipetnyi őrőlt fahéj

Készítés:


Ha gondoljuk a meggyszemeket áztassuk be egy kis desztillált vízbe pár órára. Az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk a beáztatott meggyszemeket ( az esetleges magok nélkül ) , a túrót és a fahéjat, majd turmixoljuk.
De készíthetjük úgy is, hogy az almát lereszeljük, az aszalt meggyet apróra vágjuk, s az áttört túróval és a fahéjjal összekeverjük.

Javaslat:

A magunk készítette aszalványt sokoldalúan felhasználhatjuk. Tehetjük joghurtba, aludttejbe, műzlibe, süteményekbe, gyümölcslevesbe, mártásokba, s mindenhova, ahova a friss gyümölcsöt is tennénk. Ha az étel jellege kívánja, áztassuk be pár órára.