Bodzavirág pudding ( fagyi )

Hozzávalók:

2 bodzavirágzat
3 csésze ( 1/2 liter ) teljes ( házi ) tej
3 ek bio fehérliszt (BL 55)
5 ek bio nádcukor
1 tk kókuszzsír
2 tojássárgája

Készítés:


Óvatosan mossuk meg a bodzavirágzatot, forraljuk fel a tejet, tegyük bele a virágokat, hagyjuk állni negyed órát, majd vegyük ki a bodzát s hagyjuk hülni.
A lisztet összekeverjük a cukorral, majd egy kis tejjel simára keverjük, s utána adjuk hozzá a tojássárgáját. Miután csomómentesre kikevertük, felöntjük a langyos bodzavirágos tejjel és feltesszük közepes lángon főni.
Bele tesszük a kókuszzsírt is és készre főzzük. Kiöblített poharakba töltjük és kihűtjük.

Javaslat:

Ha fagylaltot szeretnénk, akkor kisebb poharakba töltjük és kiskanalat dugunk beléjük. Így fagyasztjuk meg. Esetleg közben többször megkeverhetjük.
Készíthetjük 3 ek bio nádcukor és 1 ek akácmézzel is.

Figyelmeztetés:

A bodzavirágzat ( fekete bodza ) gyógyhatású, izzasztó, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Meghüléses betegségeknél jó szolgálatot tesz. Mint gyógynövényt a konyhánkban mértékkel használjuk, viszont panaszok esetén bátran forduljunk hozzá segítségért. Ha időben kezeljük vele magunkat, vagy családtagjainkat, hamar elmúlhatnak tüneteink, s nem is kell orvoshoz fordulni. Ezzel a növénnyel ártani nem tudunk, de ha panaszaink 2-3 nap múltával sem enyhülnek, forduljunk orvoshoz, vagy az általunk megszokott segítőhöz. Fűlfájásnál is enyhülést ad, míg orvoshoz érünk ( virág forrázatából még melegen cseppentsünk fülünkbe, s zárjuk le egy vattapamaccsal ) .