Tönkölybúza kenyér 5.
2008.10.20.21:10 ✿Kategória : III.
Fázis
90 dkg-os tömör kenyér, morzsálódó. Most már ezt
tekintjük a "félfehér" kenyérnek.
Kenyérsütőben
készítve.
Hozzávalók:
800 ml 710-es teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt ( termelői ) rétesliszt finomságú
400 ml teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt ( termelői )
337 ml tejsavó
2 ek bio nádcukor
1 ek konyha só
2 dkg friss élesztő
1 ek őrölt köménymag
2 ek lenmag
1 ek szójabab pehely ( elhagyható )
Beállítás:
90 dkg-os méret
alap ( fehérkenyér ) program
közepes szín
Ezt a kenyeret célszerű két órával a befejezés előtt kivenni, megformázni, bevagdosni, majd a keverőlapátot is eltávolítani, s úgy visszatenni.
Ha kevés vízzel elkevert tojássárgájával is lekenjük, miután visszatesszük a tésztát, szép fényes lesz a teteje. Ekkor még meg is szórhatjuk magokkal.
Hozzávalók:
800 ml 710-es teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt ( termelői ) rétesliszt finomságú
400 ml teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt ( termelői )
337 ml tejsavó
2 ek bio nádcukor
1 ek konyha só
2 dkg friss élesztő
1 ek őrölt köménymag
2 ek lenmag
1 ek szójabab pehely ( elhagyható )
Beállítás:
90 dkg-os méret
alap ( fehérkenyér ) program
közepes szín
Ezt a kenyeret célszerű két órával a befejezés előtt kivenni, megformázni, bevagdosni, majd a keverőlapátot is eltávolítani, s úgy visszatenni.
Ha kevés vízzel elkevert tojássárgájával is lekenjük, miután visszatesszük a tésztát, szép fényes lesz a teteje. Ekkor még meg is szórhatjuk magokkal.