Mindennapi kenyerünk!

Nagyon gyorsan elkészülő borsos kenyér

75 dkg-os kenyér, ami nagyon laza, eteti magát, s gyorsan érdemes is megenni ( kihűlés után ) , mert nem áll olyan jól el. Kellemesen fűszeres, érdemes kipróbálni!
Kenyérsütőben készítve.

Hozzávalók:


175 ml 48 fokos víz
175 ml 48 fokos tej
4 dkg puha kecskesajt
5 dkg friss élesztő
3/2 tk só
3 tk bio nádcukor
1 tk őrölt bors (4 tk tört bors) (elhagyható, vagy más fűszerrel helyettesíthető pl.: morzsolt bazsalikom, őrölt fűszerkömény)
3/4 ek bio lenmag
350 ml teljeskiőrlésű bio tönköly liszt
570 ml bio fehérliszt (BL55)

Beállítás:

Ultra fast II. program

Jellemzői:

Teljes idő: 1 óra ( pontosan - 58 perc )
Méret: 75 dkg-os kenyér

Megjegyzés:

A magas élesztő tartalom miatt, feltétlenűl aludtej, esetleg tejsavó kell hozzá, különben élesztőizű lesz.