Krumplis-tönkölyös kenyér
2008.10.20.21:10 ✿Kategória : III.
Fázis
90 dkg-os laza szerkezetű kenyér, akár
bundáskenyérnek, lekváros kenyérnek. Vagy
fűszeres, magyaros ételek ( pörkölt, halászlé )
kisérőjének.
Kenyérsütőben
készítve.
Hozzávalók:
800 ml teljeskiőrlésű tönkölydara ( termelői )
400 ml bio fehérliszt ( BL55 )
330 ml tejsavó
1 közepes méretű héjában sült krumpli áttörve
2 ek bio nádcukor
1 ek konyha só
2 dkg friss élesztő
1/2 ek őrölt köménymag
2 ek lenmag
Beállítás:
90 dkg-os méret
alap ( fehérkenyér ) program
közepes szín
Hozzávalók:
800 ml teljeskiőrlésű tönkölydara ( termelői )
400 ml bio fehérliszt ( BL55 )
330 ml tejsavó
1 közepes méretű héjában sült krumpli áttörve
2 ek bio nádcukor
1 ek konyha só
2 dkg friss élesztő
1/2 ek őrölt köménymag
2 ek lenmag
Beállítás:
90 dkg-os méret
alap ( fehérkenyér ) program
közepes szín