Mindennapi kenyerünk!

Nagyon gyorsan elkészülő tönkölybúza kenyér

75 dkg-os kenyér, ami nagyon laza, eteti magát, s gyorsan érdemes is megenni ( kihűlés után ) , mert nem áll olyan jól el. Magyaros ételekhez ( halászlé ) kitűnő!
Kenyérsütőben készítve.

Hozzávalók:


300 ml 48 fokos aludtej
5 dkg friss élesztő
3/2 tk konyhasó
3 tk bio nádcukor
1 ek őrölt fűszerkömény (elhagyható)
3/4 ek bio lenmag (elhagyható)
920 ml 710-es teljeskiőrlésű bio tönköly liszt ( termelői )
(lehet a teljes mennyiségből 100 ml teljeskiőrlésű tönköly dara)

Beállítás:

Ultra fast II. program

Jellemzői:

Teljes idő: 1 óra ( pontosan - 58 perc )
Méret: 75 dkg-os kenyér

Megjegyzés:

A magas élesztő tartalom miatt, feltétlenűl aludtej, esetleg tejsavó kell hozzá, különben élesztőizű lesz.