Mindennapi kenyerünk!

Rozsos kenyér 1.

75 dkg-os tömör kenyér. Ha szeretjük a rozsos ízvilágot, a maga savanykásságával, szeretni fogjuk! A köménymagot véletlenül se hagyjuk ki! Hiányozna belőle.
Kenyérsütőben készítve.

Hozzávalók:


100 ml grahamliszt
200 ml teljeskiőrlésű rozsliszt (RLTK180)
620 ml ( bio ) fehérliszt (BL55)
310 ml ( desztillált ) víz
2 púpozott ek sikér
2 ek bio nádcukor
1 - 3/4 ek konyhasó
7 g szárított élesztő
2 ek olaj ( hidegensajtolt napraforgó vagy oliva, vagy biomargarin )
1 ek lenmag

1 ek őrölt köménymag

Beállítás:

90 dkg-os méret
teljeskiőrlésű ( whole ) program
közepes szín