Mindennapi kenyerünk!

Zabkorpás rozsos kenyér

75 dkg-os tömör kenyér. Ha szeretjük a rozsos ízvilágot, a maga savanykásságával, szeretni fogjuk! A köménymagot véletlenül se hagyjuk ki! Hiányozna belőle. A zabtól és a szezámmagtól kalciumban gazdag kenyeret kapunk.
Kenyérsütőben készítve.

Hozzávalók:


180 ml teljeskiőrlésű rozsliszt
20 ml zabkorpa
720 ml ( bio ) fehérliszt (BL55)
300 ml ( desztillált ) víz
2 ek sikér
2 ek olaj ( hidegensajtolt napraforgó vagy oliva, vagy biomargarin )
1 ek örölt köménymag
7 g szárított élesztő
1,5 ek bio nádcukor
3/4 ek konyhasó
1 ek lenmag
1/2 ek szezámmag

Beállítás:

90 dkg-os méret
teljeskiőrlésű ( whole ) program
közepes szín