Kukoricás teljeskiőrlésű tönkölybúza kenyér
2008.10.20.21:10 ✿Kategória : II.
Fázis
75 dkg-os édeskés kenyér, akár lekváros kenyérnek.
Vagy fűszeres, magyaros ételek ( pörkölt,
halászlé ) kisérőjének.
Kenyérsütőben
készítve.
Hozzávalók:
500 ml teljeskiőrlésű tönköly búza liszt ( termelői )
120 ml 710-es teljeskiőrlésű tönköly búza liszt ( termelői ) rétesliszt finomságú
3 ek kukorica liszt
300 ml bio fehérliszt ( BL55 )
300 ml tejsavó
2 dkg friss élesztő
1 ek szezámpehely
2 ek bio nádcukor
1 ek konyha só
Beállítás:
90 dkg-os méret
alap ( fehérkenyér ) program
közepes szín
A második dagasztás után vegyük ki a tésztát, a keverőlapátot, majd formázás és a cipó bevágása után tegyük vissza. ( A művelet közben legyen csukva a kenyérsütőgép, ne szellőztessük ki. )
Ha kevés vízzel elkevert tojássárgájával is lekenjük, miután visszatesszük a tésztát és szezámpehellyel is megszórjuk, ilyen kenyeret kapunk.
Hozzávalók:
500 ml teljeskiőrlésű tönköly búza liszt ( termelői )
120 ml 710-es teljeskiőrlésű tönköly búza liszt ( termelői ) rétesliszt finomságú
3 ek kukorica liszt
300 ml bio fehérliszt ( BL55 )
300 ml tejsavó
2 dkg friss élesztő
1 ek szezámpehely
2 ek bio nádcukor
1 ek konyha só
Beállítás:
90 dkg-os méret
alap ( fehérkenyér ) program
közepes szín
A második dagasztás után vegyük ki a tésztát, a keverőlapátot, majd formázás és a cipó bevágása után tegyük vissza. ( A művelet közben legyen csukva a kenyérsütőgép, ne szellőztessük ki. )
Ha kevés vízzel elkevert tojássárgájával is lekenjük, miután visszatesszük a tésztát és szezámpehellyel is megszórjuk, ilyen kenyeret kapunk.