Szezámos zabpelyhes keksz

Dobozban sokáig eltartható keksz.
Hozzávalók:

1 bögre ( 2 dl ) bio lágy ( apró ) zabpehely
1/2 bögre bio fehér búzaliszt (BL55)
1 bögre bio graham liszt
1/2 bögre kalciton ( szezámpehely és zabkorpa keveréke )
1 kk szódabikarbóna
1 tojás
1/2 ek konyhasó
1/2 ek bio barna nádcukor
1/2 hidegen sajtolt napraforgó olaj, vagy olvasztott kókusz zsír, vagy zsír
1/2 bögre aludttej

Készítés:

A száraz hozzávalókat ( lisztek, zabpehely, szódabikarbóna, fűszerek, só, cukor, magok ) először összekeverem, majd hozzáadom a zsíradékot is. Utána belegyúrom a nedveseket ( tojás, aludttej ) . Kissé ragadós tésztát kapok. Ebből olajos kézzel kb. diónyit veszek ki és egyenként keksszé formázom, ellapítom, amiket olajozott tepsibe teszek. A sütés 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig tart.