Magos keksz
Hozzávalók:
2 dl apró bio zabpehely
4 dl teljeskiőrlésű bio tönköly dara (
termelői )
2 dl darált dió
1 dl szezám pehely
1 ek tört ( őrölt ) köménymag
1 kk szódabikarbóna
3/4 ek konyhasó
1 dl zsír
1 dl házi tejföl
2 krédli tojás ( 1 tojás és 1 sárgája )
Készítés:
A száraz hozzávalókat (
dara, zabpehely, szódabikarbóna, fűszerek, só,
magok ) először összekeverem, majd hozzáadom a
zsíradékot is. Utána belegyúrom a nedveseket ( tojás,
tejföl ) . Kissé ragadós tésztát kapok. Ebből
olajos kézzel kb. diónyit veszek ki és egyenként
keksszé formázom, ellapítom, amiket olajozott tepsibe
teszek. A sütés 180 fokos előmelegített
sütőben 10 percig tart.