Magos keksz

Kellemes fűszres ropogtatni való, almával különösen jó. Dobozban sokáig eltartható keksz.

Hozzávalók:

2 dl apró bio zabpehely
4 dl teljeskiőrlésű bio tönköly dara ( termelői )
2 dl darált dió
1 dl szezám pehely
1 ek tört ( őrölt ) köménymag
1 kk szódabikarbóna
3/4 ek konyhasó
1 dl zsír
1 dl házi tejföl
2 krédli tojás ( 1 tojás és 1 sárgája )

Készítés:

A száraz hozzávalókat ( dara, zabpehely, szódabikarbóna, fűszerek, só, magok ) először összekeverem, majd hozzáadom a zsíradékot is. Utána belegyúrom a nedveseket ( tojás, tejföl ) . Kissé ragadós tésztát kapok. Ebből olajos kézzel kb. diónyit veszek ki és egyenként keksszé formázom, ellapítom, amiket olajozott tepsibe teszek. A sütés 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig tart.