Sajtos szívecske

Ünnepi sós sütemény.
Hozzávalók:

20 dkg bio margarin
50 dkg bio fehérliszt (BL55) fele lehet teljeskiőrlésű
5 dkg reszelt sajt
1 tojás
2 dl házi aludttej ( kefír )
csipetnyi konyhasó
1 tojás a lekenéshez
reszelt sajt és magok ( kömény, szezám, len ) a tetejére


Készítés:


A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a sajttal, sóval, tojásokkal, meg az aludttejjel összedolgozzuk. Letakarva legalább 2 órára, de inkább egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután meglisztezett gyúrótáblán 1,5 cm vastagságúra ellapítjuk, s kiszaggatjuk szívecske formájúra. Kivajazott tepsire tesszük, megkenjük tojással, tetejére szórjuk a sajtot és a magokat, majd előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.