Sajtos szívecske
20 dkg bio margarin
50 dkg bio fehérliszt (BL55) fele lehet teljeskiőrlésű
5 dkg reszelt sajt
1 tojás
2 dl házi aludttej ( kefír )
csipetnyi konyhasó
1 tojás a lekenéshez
reszelt sajt és magok ( kömény, szezám, len ) a tetejére
Készítés:
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a sajttal,
sóval, tojásokkal, meg az aludttejjel összedolgozzuk.
Letakarva legalább 2 órára, de inkább egész éjszakára
hűtőszekrénybe tesszük. Ezután
meglisztezett gyúrótáblán 1,5 cm vastagságúra
ellapítjuk, s kiszaggatjuk szívecske formájúra.
Kivajazott tepsire tesszük, megkenjük tojással,
tetejére szórjuk a sajtot és a magokat, majd
előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc
alatt készre sütjük.