Diós mézes keksz
Hozzávalók:
1 csésze darált dió
1 csésze bio teljes kiőrlésű búza liszt
(BLTK 200)
2 csésze bio finom liszt (BL55)
3 ek bio nádcukor ( világos )
3 ek méz
3 ek aludttej
10 dkg liba zsír, vagy mangalica zsír, vagy vaj
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
Készítés:
A száraz hozzávalókat (
lisztek, szódabikarbóna, dió, cukor ) először
összekeverjük, majd hozzáadjuk a zsíradékot is. Utána
belegyúrjuk a nedveseket ( tojás, aludttej, méz ) .
1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni. Utána
félcentisre kinyújtjuk, majd formákkal kiszúrjuk,
végül kizsírozott tepsiben 180 fokos
előmelegített sütőben 10 perc alatt
kisütjük.