Tündérkalács
Hozzávalók:
25 dkg bio margarin vagy vaj
25 dkg bio nádcukor ( barnával különlegesebb )
4 egész tojás
1 kk szódabikarbóna
40 dkg 710-es teljesőrlésű tönkölyliszt (
termelői )
Kb. 10 ek. házi tej
citromhéj
Készítés:
A cukrot a tojásokkal és a margarinnal habosra
keverem. Hozzáadom a lisztet, a vaníliás cukrot, és a
tejet. Ehhez a mennyiséghez két darab muffin
sütőre van szükség. A muffin sütő
mélyedéseit kibélelem sütőkapszulával
belekanalazom a tésztát és előmelegített
sütőben, közepes hőfokon (180°C) megsütöm.
Ünnepi hangulata lesz, ha a tésztába a citromhéj
helyett, narancshéjat reszelek, és elkeverek benne
egy evőkanál kakaót. Ha van elég időm, és
kedvem, sütés után és ha már kihűltek a
kalácskák csokoládémázzal díszítem a tetejét.
Megjegyzés:
1 citrom reszelt héja helyett, 4 csepp 100%-os
természetes citrom illóolajat is használhatunk.
Narancshéj helyett pedig 4 csepp 100%-os természetes
narancs illóolajat.