Tündérkalács

Hozzávalók:

25 dkg bio margarin vagy vaj
25 dkg bio nádcukor ( barnával különlegesebb )
4 egész tojás
1 kk szódabikarbóna
40 dkg 710-es teljesőrlésű tönkölyliszt ( termelői )
Kb. 10 ek. házi tej
citromhéj

Készítés:


A cukrot a tojásokkal és a margarinnal habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, a vaníliás cukrot, és a tejet. Ehhez a mennyiséghez két darab muffin sütőre van szükség. A muffin sütő mélyedéseit kibélelem sütőkapszulával belekanalazom a tésztát és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180°C) megsütöm.
Ünnepi hangulata lesz, ha a tésztába a citromhéj helyett, narancshéjat reszelek, és elkeverek benne egy evőkanál kakaót. Ha van elég időm, és kedvem, sütés után és ha már kihűltek a kalácskák csokoládémázzal díszítem a tetejét.

Megjegyzés:

1 citrom reszelt héja helyett, 4 csepp 100%-os természetes citrom illóolajat is használhatunk. Narancshéj helyett pedig 4 csepp 100%-os természetes narancs illóolajat.