Kókuszos zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

1 bögre ( 2 dl ) bio lágy ( apró ) zabpehely
1 bögre bio fehér búzaliszt (BL55)
1 bögre bio graham liszt
1/2 bögre kókuszreszelék
1 kk szódabikarbóna
1 tojás
3 ek méz
3 ek bio barna nádcukor
1/2 olvasztott kókusz zsír
1 tk bio kakaópor
1 kk őrölt fahéj
1/2 bögre aludttej

Készítés:

A száraz hozzávalókat ( lisztek, zabpehely, szódabikarbóna, fűszerek, kakaópor, kókuszreszelék, cukor, magok ) először összekeverem, majd hozzáadom a zsíradékot is. Utána belegyúrom a nedveseket ( tojás, aludttej, méz ) . Kissé ragadós tésztát kapok. Ebből olajos kézzel kb. diónyit veszek ki és egyenként keksszé formázom, ellapítom, amiket olajozott tepsibe teszek. A sütés 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig tart.