Kakaós, túrós szelet

Hozzávalók:

Kakaós tészta:
10 dkg bio margarin ( vagy vaj )
3 ek bio karobpor ( szentjánoskenyérmag por, kakaóhelyttesítő )
2 ek bio kakaópor
2 egész tojás
6 ek bio nádcukor
1 kk szódabikarbóna
300 ml teljeskiőrlésű bio tönköly liszt ( termelői )
1/2 bögre lecsöpögtetett meggybefőtt
Túrókrém:
30 dkg túró
3 ek bio nádcukor
2 ek kókuszreszelék
2 ek teljeskiőrlésű bio tönköly liszt ( termelői )
1 egész tojás

Készítés:

A tojást elkeverjük a cukorral, a puha margarinnal, a kakaó- és karobporral, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával összeforgatott lisztet és a meggybefőttet. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, meglisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. Ezután a túrókrémhez valókat összekeverjük, majd a csokoládés tésztán óvatosan elkenjük. Előmelegített sütőben ( 180 fok ) 35-40 perc alatt megsütjük.