Édes-mézes zabpelyhes keksz

1 bögre ( 2 dl ) bio lágy ( apró ) zabpehely
2 bögre bio fehér búzaliszt (BL55)
1 kk szódabikarbóna
1 tojás
1 bögre méz
1/2 hidegen sajtolt napraforgó olaj, vagy olvasztott kókusz zsír, vagy zsír
1 tk kakaópor
10 dkg mazsola
1 kk őrölt fahéj ( mézeskalács fűszerkeverék )

Készítés:

A száraz hozzávalókat ( lisztek, zabpehely, szódabikarbóna, fűszerek, kakaópor, mazsola, cukor ) először összekeverem, majd hozzáadom a zsíradékot is. Utána belegyúrom a nedveseket ( tojás, méz ) . Kissé ragadós tésztát kapok. Ebből olajos kézzel kb. diónyit veszek ki és egyenként keksszé formázom, ellapítom, amiket olajozott tepsibe teszek. A sütés 180 fokos előmelegített sütőben 10 percig tart.