Nagymama mézes puszedlije

Hozzávalók:

1 db nagymama
1 kis méz
1 kis puszedli

Megkérjük a nagymamát, hogy tunkolja bele a puszedlit a mézbe… És kész ! Vagy:

Hozzávalók:

0,5 kg 710-es liszt teljeskiőrlésű tönköly liszt ( termelői )
2 egész tojás
20 dkg porcukor ( bio nád )
2 dl méz
kevés házi tej
1 dkg szalalkáli
fahéj, szegfűszeg, citromhéj

Készítés:

A porcukrot a tojásokkal és a mézzel kikeverem. Hozzáadom a lisztet, a langyos tejben felfuttatott szalalkálét és a fűszereket. Közepesnél kicsit keményebb tésztává gyúrom. Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtom és puszedliket szaggatok belőle, a kedvemtől és az alkalomtól függően, szív, csillag, virág, vagy a klasszikus kör formát. Zsírozott, lisztezett tepsin közepes tűznél megsütöm. Ha kihűlt, cukormázban meghempergetem őket és rácsra, vagy gyúródeszkára rakva megszárítom.

Cukormáz: 2 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral és pár csepp citromlével nagyon kemény habbá verem.

Megjegyzés:

1 citrom reszelt héja helyett, 4 csepp 100%-os természetes citrom illóolajat is használhatunk.