Nagymama mézes puszedlije
Hozzávalók:
1 db nagymama
1 kis méz
1 kis puszedli
Megkérjük a nagymamát, hogy tunkolja bele a puszedlit
a mézbe… És kész ! Vagy:
Hozzávalók:
0,5 kg 710-es liszt teljeskiőrlésű tönköly
liszt ( termelői )
2 egész tojás
20 dkg porcukor ( bio nád )
2 dl méz
kevés házi tej
1 dkg szalalkáli
fahéj, szegfűszeg, citromhéj
Készítés:
A porcukrot a tojásokkal és a mézzel kikeverem.
Hozzáadom a lisztet, a langyos tejben felfuttatott
szalalkálét és a fűszereket. Közepesnél kicsit
keményebb tésztává gyúrom. Lisztezett deszkán kb. 1
cm vastagra nyújtom és puszedliket szaggatok
belőle, a kedvemtől és az alkalomtól
függően, szív, csillag, virág, vagy a klasszikus
kör formát. Zsírozott, lisztezett tepsin közepes
tűznél megsütöm. Ha kihűlt, cukormázban
meghempergetem őket és rácsra, vagy
gyúródeszkára rakva megszárítom.
Cukormáz: 2 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral és pár
csepp citromlével nagyon kemény habbá verem.
Megjegyzés:
1 citrom reszelt héja helyett, 4 csepp 100%-os
természetes citrom illóolajat is használhatunk.