Mézeskalács II.

Hozzávalók:

45 dkg bio fehér liszt
55 dkg teljeskiőrlésű tönköly liszt ( termelői )
20 dkg bio margarin vagy zsír
75 dkg méz ( akác vagy virágméz )
1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék ( vagy fél csomag őrölt fahéj )
2 púpos kk szódabikarbóna
2 tojás
1 csipetnyi konyhasó

Készítés:

A margarint a mézzel langyosítom, majd a száraz anyagokra öntöm, s a tojásokkal együtt szépen összedolgozom. Utána egy órát hűtőben pihentetem, majd lisztezett deszkán lassan 4 mm-resre kinyújtom (csak a sodrófát lisztezem, a tésztát nem). A kiszaggatott kalácsokat előmelegített sütőben ( 190-200 fok ) 10 percig sütöm ( vigyázva, meg ne égjen ) . Utána legalább egy napig állni hagyjuk, majd dobozba tesszük. Hónapokig eláll.

Javaslat:

Tojással megkenhetjük a tetejét, s szórhatunk rá magokat ( szezám ), vágott diót, mandulát vagy kókuszreszeléket.

Készítés menete képekben ...