Mézeskalács II.
Hozzávalók:
45 dkg bio fehér liszt
55 dkg teljeskiőrlésű tönköly liszt (
termelői )
20 dkg bio margarin vagy zsír
75 dkg méz ( akác vagy virágméz )
1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék ( vagy fél
csomag őrölt fahéj )
2 púpos kk szódabikarbóna
2 tojás
1 csipetnyi konyhasó
Készítés:
A margarint a mézzel langyosítom, majd a száraz
anyagokra öntöm, s a tojásokkal együtt szépen
összedolgozom. Utána egy órát hűtőben
pihentetem, majd lisztezett deszkán lassan 4 mm-resre
kinyújtom (csak a sodrófát lisztezem, a tésztát nem).
A kiszaggatott kalácsokat előmelegített
sütőben ( 190-200 fok ) 10 percig sütöm (
vigyázva, meg ne égjen ) . Utána legalább egy napig
állni hagyjuk, majd dobozba tesszük. Hónapokig eláll.
Javaslat:
Tojással megkenhetjük a tetejét, s szórhatunk rá
magokat ( szezám ), vágott diót, mandulát vagy
kókuszreszeléket.
Készítés menete képekben ...