Mézes puszedli
Hozzávalók:
0,5 kg 710-es liszt teljeskiőrlésű tönköly
liszt ( termelői )
20 dkg bio nádcukor
20 dkg porcukor ( bio nád )
tojásnyi zsír
2 tojás sárgája
plusz fehérje
2 dkg szalalkáli
Készítés:
A cukrot megpirítjuk, felengedjük 2 dl vízzel,
felforraljuk és hagyjuk kihűlni.
A lisztet, a karamellás vizet 2dl langyos tejben
felfuttatott szalalkálit, a zsírt, 2 tojás sárgáját
és a fűszereket ( vanília, szegfűszeg,
fahéj, citromhéj ) összegyúrjuk. Kb ˝ órát
pihentetjük, majd újra átgyúrjuk. 1cm vastagságúra
kinyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk belőle, és
zsírozott, lisztezett tepsiben (180-200°C-on)
kisütjük.
A 2 tojás fehérjét a porcukorral kiverjük, és egy
nagy tálban a kihűlt puszedlikkel összekeverjük.
A cukormázas puszedliket deszkára ( rácsra ) rakjuk
száradni.