Mézes puszedli

Hozzávalók:

0,5 kg 710-es liszt teljeskiőrlésű tönköly liszt ( termelői )
20 dkg bio nádcukor
20 dkg porcukor ( bio nád )
tojásnyi zsír
2 tojás sárgája
plusz fehérje
2 dkg szalalkáli

Készítés:

A cukrot megpirítjuk, felengedjük 2 dl vízzel, felforraljuk és hagyjuk kihűlni.
A lisztet, a karamellás vizet 2dl langyos tejben felfuttatott szalalkálit, a zsírt, 2 tojás sárgáját és a fűszereket ( vanília, szegfűszeg, fahéj, citromhéj ) összegyúrjuk. Kb ˝ órát pihentetjük, majd újra átgyúrjuk. 1cm vastagságúra kinyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk belőle, és zsírozott, lisztezett tepsiben (180-200°C-on) kisütjük.
A 2 tojás fehérjét a porcukorral kiverjük, és egy nagy tálban a kihűlt puszedlikkel összekeverjük.
A cukormázas puszedliket deszkára ( rácsra ) rakjuk száradni.