Kókuszos mézes keksz
Hozzávalók:
1 csésze kókuszreszelék
1 csésze bio teljes kiőrlésű búza liszt
(BLTK 200)
2 csésze bio finom liszt (BL55)
3 ek bio nádcukor ( világos )
3 ek méz
3 ek aludttej
10 dkg liba zsír, vagy mangalica zsír, vagy vaj
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
Készítés:
A száraz hozzávalókat (
lisztek, szódabikarbóna, kókuszreszelék, cukor )
először összekeverjük, majd hozzáadjuk a
zsíradékot is. Utána belegyúrjuk a nedveseket (
tojás, aludttej, méz ) . 1-2 órára hűtőbe
tesszük pihenni. Utána félcentisre kinyújtjuk, majd
formákkal kiszúrjuk, végül kizsírozott tepsiben 180
fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt
kisütjük.