Tölteni való paprika paradicsomlében

Hozzávalók:

4 db tölteni való paprika
7 dl paradicsomlé

Készítés:

A paprikát megmossuk, óvatosan kivágjuk a csumáját, a magokat kikaparjuk belőle. A forró paradicsomlébe tesszük, pár percig főzzük benne, majd 720 ml-es üvegekbe, melyeket kigőzőltünk, tesszük egyenként a paprikákat, s ráöntjük a levet. Szárazdunsztba tesszük.
Ez egy kétszemélyes adag, ha családunk többet eszik meg egyszerre, szorozzunk fel. 2-3 alkalommal számoljunk egy télre.
Ne tároljuk évekig!

Kigőzölés: tiszta üvegeket (frissen mosva) egy nagy lábosba, tepsibe sorakoztatva úgy gőzőljük ki, hogy a még vizes üvegeket kevés vízzel - hideg, s utána a kályhára -, hogy ne döljenek fel, forraljuk alaposan ki. Ezután jöhet bele a forró lekvár, ez fertőtlenitő is és így  az üvegek se repednek el. Lezárásként jó a csavaros tető, ha hígabb, akkor inkább celofán - nem fólia- és mire esszük szikkad addig .
A mostani celofánokat duplán fogjuk, majd vizezzük be, simítsuk az üveg szájára, s 2 beföttes gumival kössük le szorosan. De akár madzaggal is tehetjük, de szorító technikával.
Gumi esetén el
őször ne túl szorosan gumizzuk, majd még igazítsunk a celofánon, hogy teljesen sima legyen. Utána a második guminál a lehető legszorosabban gumizzunk.