Csemege uborka

Hozzávalók:

3-4 kg frissen szedett apró uborka
3 l ( desztillált ) víz
5,2 dl 10%-os biológiai erjesztésű ecet
5 púpozott ek bio nádcukor ( 10 dkg, lehet több is, de maximum 25 dkg )
2 ek konyhasó ( 4 dkg )
ízlés szerint mustármag, fekete bors, babérlevél

Készítés:


Az uborkát jól megmossuk, lecsurgatjuk, üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára zöld kapormag-ernyőt rakunk. A vizet az ecettel, a cukorral, sóval és a fűszerekkel felforraljuk, 5 percet főzzük és langyosra lehűtjük.
A lével felöntött üvegeket csavaros tetővel lezárjuk, és vízfürdőben kigőzőljük. Addig forraljuk az üvegeket, amíg bennük az ecetes lé gyöngyözni kezd. Akkor levesszük és letakarva a vízfürdőben hagyjuk kihülni.