Kapros kalács 1.
Hozzávalók:
920 ml ( bio ) fehérliszt (ebből 100 - 300 ml
lehet graham liszt)
2,5 dl házi tej
8 dkg olvasztott bio margarin vagy bio szója olaj
3 dkg élesztő (kevés tejben oldjuk fel, a 2,5
dl-ből fogjunk)
3 ek bio nádcukor (5 dkg)
3/4 ek konyhasó
Tészta készítése.
Készítés:
A megkellt tésztát ketté osztjuk, kinyújtjuk
megkenjük olajjal vagy margarinnal. Kicsit mesózzuk
és rávágunk 1 csokor kaprot. Feltekerjük, kivajazott
tepsibe fektetjük, a tetejét tojással megkenjük, s
félórai pihentetés után, előmelegített
sütőben ( 180 fok ) fél óra alatt megsütjük.
Javaslat:
Készíthetjük más töltelékkel is.
Szendvicskrémporos: a tésztát kenjük meg
tejföllel, és szórjuk rá a szendvicskrémport.
Hagymás: a tésztát kenjük meg tejföllel, és
szórjuk rá a szendvicskrémport valamint sózzuk meg és
az apróra vágott vöröshagymát egyenletesen terítsük
el rajta.
Készítés menete képekben ...
... a Kakaós kalács szerint