Kapros kalács 1.

Kenyérsütőgép dagasztó-programjával készített tészta.

Hozzávalók:

920 ml ( bio ) fehérliszt (ebből 100 - 300 ml lehet graham liszt)
2,5 dl házi tej
8 dkg olvasztott bio margarin vagy bio szója olaj
3 dkg élesztő (kevés tejben oldjuk fel, a 2,5 dl-ből fogjunk)
3 ek bio nádcukor (5 dkg)
3/4 ek konyhasó

Tészta készítése.

Készítés:

A megkellt tésztát ketté osztjuk, kinyújtjuk megkenjük olajjal vagy margarinnal. Kicsit mesózzuk és rávágunk 1 csokor kaprot. Feltekerjük, kivajazott tepsibe fektetjük, a tetejét tojással megkenjük, s félórai pihentetés után, előmelegített sütőben ( 180 fok ) fél óra alatt megsütjük.

Javaslat:

Készíthetjük más töltelékkel is.
Szendvicskrémporos: a tésztát kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a szendvicskrémport.
Hagymás: a tésztát kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a szendvicskrémport valamint sózzuk meg és az apróra vágott vöröshagymát egyenletesen terítsük el rajta.

Készítés menete képekben ...

... a Kakaós kalács szerint