Kalcitonos-tejfölös pogácsa

Kálciumban gazdag pogácsa.
Hozzávalók:

1,5 kg ( bio ) fehérliszt (BL55)
20 ek kalciton ( zapkorpa és szezámpehely keveréke )
20 ek darált dió
7 dkg élesztő
7 krédli tojás (4-5 tyúk tojás)
3 ek konyhasó
5 dl hidegensajtolt napraforgó olaj
4 ek bio nádcukor
6 dl házi tej
2 dl házi tejföl
1 tojás kevés vízzel elkeverve a lekenéshez
tetejére szezámmag

Készítés


Az olajat a lisztel elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sót, a kalcitont, a darált diót, majd a cukros tejben felfuttatott élesztőt is, és a tejfölt, s jól kidolgozzuk a tésztát. Egy lágy, zsírosnak tűnő tésztát kapunk. Duplájára kelesztjük, kinyújtjuk lisztezett deszkán kiszaggatjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, s előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

Dagasztásról bővebben ...