Bazsalikomos kenyérkék

Kenyérsütőgép dagasztó-programjával készített tészta.

Hozzávalók:

300 ml folyadék ( fele aludtej, fele víz )
200 ml teljeskiőrlésű bio tönköly liszt ( termelői )
600 ml bio fehérliszt (BL55)
4 dkg friss élesztő
1 kk szódabikarbóna
1 kk konyhasó
1 ek bio nádcukor
2 ek bio margarin, vagy bio hidegensajtolt szójaolaj
1 ek szárított bazsalikom
1 gerezd zúzott foghagyma

Tészta készítése.

Készítés:


A szobahőmérsékletű hozzávalókból tésztát dagasztunk. Kiolajozott formákba simítjuk (muffinsütő, kis torta formácska), majd langyos helyen fél órá át kelesztjük. Utána éles késsel bevagsossuk, majd előmelegített 220 fokos sütőben 15 percig sütjük.