Töltött sós kiflik 1.

Kenyérsütőgép dagasztó-programjával készített tészta.

Hozzávalók:

1200 ml liszt, amiből
350 ml teljeskiőrlésű bio tönköly liszt ( termelői )
a többi bio fehérliszt (BL55)
400 ml folyadék amiből kb. 125 ml-t tesz ki a két egész tojás, a többi az házi tej
3/4 ek konyhasó
3 ek bio nádcukor
2 ek bio hidegensajtolt napraforgóolaj
3 dkg friss élesztő

Tészta készítése.

Készítés:


A szobahőmérsékletű hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd langyos helyen 1 órá át kelesztjük. A három részre osztott tésztát egyenként lisztezett gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk, majd 8 egyenlő cikkre vágjuk. A szélesebb felére helyezzük a tölteléket, majd szorosan feltekerjük, s úgy tesszük a kivajazott tepsibe, hogy a tészta vége alulra kerüljön. Tojással megkenjük, magokkal (lenmag, szezámmag, köménymag) megszórjuk, majd félórányi pihentetés után, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Töltelék lehet: 1/8-ad (először hosszában negyedeljük, majd felezzük, ha túl hosszú, akkor harmadoljuk) virsli ( szójás virsli ), fűszerezett túró vagy tejföl, sajt.

Képekkel illusztrálva a sima sós és a medvehagymás kifli.

Készítés menete képekben ...