Kapros kalács 2.
Hozzávalók:
920 ml 710-es teljeskiőrlésű tönköly búza
liszt ( termelői ) rétesliszt finomságú
2,5 dl házi tej vagy tejsavó
8 dkg bio szója olaj vagy olvasztott zsír
3 dkg élesztő ( kevés tejben oldjuk fel, a 2,5
dl-ből fogjunk )
3 ek bio nádcukor ( 5 dkg )
3/4 ek konyhasó
Tészta
készítése.
Készítés:
A megkellt tésztát ketté osztjuk, kinyújtjuk
megkenjük zsírral, vagy olajjal. Kicsit mesózzuk és
rávágunk 1 csokor kaprot. Feltekerjük, kizsírozottt
tepsibe fektetjük, a tetejét tojással megkenjük, s
félórai pihentetés után, előmelegített
sütőben ( 180 fok ) fél óra alatt megsütjük.
Javaslat:
Készíthetjük más töltelékkel is.
Hagymás töltelék: a tésztát kenjük meg
tejföllel, valamint sózzuk meg és az apróra vágott
vöröshagymát egyenletesen terítsük el rajta.
Medvehagymás: a tésztát kenjük meg
tejföllel, valamint sózzuk meg és a túrót valamint a
morzsolt medvehagymát egyenletesen szórjuk rá.
Kolbászos: a tésztát kenjük meg tejföllel és
mangalica kolbász kisült zsírjával, ha kell sózzuk is
meg.
Készítés menete képekben
...
... a Kakaós kalács szerint