Kapros kalács 2.

Kenyérsütőgép dagasztó-programjával készített tészta.

Hozzávalók:

920 ml 710-es teljeskiőrlésű tönköly búza liszt ( termelői ) rétesliszt finomságú
2,5 dl házi tej vagy tejsavó
8 dkg bio szója olaj vagy olvasztott zsír
3 dkg élesztő ( kevés tejben oldjuk fel, a 2,5 dl-ből fogjunk )
3 ek bio nádcukor ( 5 dkg )
3/4 ek konyhasó

Tészta készítése.

Készítés:

A megkellt tésztát ketté osztjuk, kinyújtjuk megkenjük zsírral, vagy olajjal. Kicsit mesózzuk és rávágunk 1 csokor kaprot. Feltekerjük, kizsírozottt tepsibe fektetjük, a tetejét tojással megkenjük, s félórai pihentetés után, előmelegített sütőben ( 180 fok ) fél óra alatt megsütjük.

Javaslat:

Készíthetjük más töltelékkel is.
Hagymás töltelék: a tésztát kenjük meg tejföllel, valamint sózzuk meg és az apróra vágott vöröshagymát egyenletesen terítsük el rajta.
Medvehagymás: a tésztát kenjük meg tejföllel, valamint sózzuk meg és a túrót valamint a morzsolt medvehagymát egyenletesen szórjuk rá.
Kolbászos: a tésztát kenjük meg tejföllel és mangalica kolbász kisült zsírjával, ha kell sózzuk is meg.

Készítés menete képekben ...

... a Kakaós kalács szerint