Tönkölyös lángos 2.

Kenyérsütőgép dagasztó-programjával készített tészta. Bableveshez kíválló.

Hozzávalók:

500 ml 710-es teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt ( termelői )
300 ml teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt ( termelői )
400 ml bio fehérliszt (BL 55)
400 ml tejsavó
2 ek bio nádcukor
1/2 ek konyhasó
2 dkg friss élesztő

Tészta készítése.

Készítés:


Kenyérsütő gép dagasztó programjával elkészítjük a tésztát. Lisztezett gyúródeszkán téglalapokra nyújtjuk, majd forró zsíradékban kisütjük. A lángosokat a felső felükkel lefelé tesszük a zsírba, majd gyorsan lefedjük, rövid ideig sütjük. Amikor a fedőt levesszük, megfordítjuk, s készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy mindig elegendő legyen a zsíradék, s se túl forró, se túl langyos, nehogy megégjen, vagy nagyon megszívja magát zsírral. Megsózzuk.
Kenhetünk rá fokhagymás levet és tejfölt is.

Javaslat:

Készíthetjük tisztán 1200 ml 710-es teljeskiőrlésű tönkölybúza lisztből ( termelői ) is.