Tönkölyös lángos 2.
Hozzávalók:
500 ml 710-es teljeskiőrlésű tönkölybúza
liszt ( termelői )
300 ml teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt (
termelői )
400 ml bio fehérliszt (BL 55)
400 ml tejsavó
2 ek bio nádcukor
1/2 ek konyhasó
2 dkg friss élesztő
Tészta
készítése.
Készítés:
Kenyérsütő gép dagasztó programjával elkészítjük
a tésztát. Lisztezett gyúródeszkán téglalapokra
nyújtjuk, majd forró zsíradékban kisütjük. A
lángosokat a felső felükkel lefelé tesszük a
zsírba, majd gyorsan lefedjük, rövid ideig sütjük.
Amikor a fedőt levesszük, megfordítjuk, s készre
sütjük. Ügyeljünk arra, hogy mindig elegendő
legyen a zsíradék, s se túl forró, se túl langyos,
nehogy megégjen, vagy nagyon megszívja magát zsírral.
Megsózzuk.
Kenhetünk rá fokhagymás levet és tejfölt is.
Javaslat:
Készíthetjük tisztán 1200 ml 710-es
teljeskiőrlésű tönkölybúza lisztből (
termelői ) is.