Kalcitonos pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg ( bio ) fehérliszt (BL55)
6 ek kalciton ( szezámpehely és zabkorpa keveréke )
7 ek darált dió ( frissen pirított is lehet )
3,5 dl házi tej
3,5 dkg élesztő
3 krédli tojás ( 2 tyúk tojás )
2 ek bio nádcukor
1 ek konyhasó
10 dkg bio margarin
1 tojás a lekenéshez
Készítés:
A margarint a lisztel elmorzsoljuk, hozzákeverjük a
sót, a kalcitont, a darált diót, majd a cukros tejben
felfuttatott élesztőt is, s jól kidolgozzuk a
tésztát. Egy lágy, nagyon zsírosnak tűnő
tésztát kapunk. Duplájára kelesztjük, kinyújtjuk
lisztezett deszkán kiszaggatjuk, majd kivajazott
tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk
szezámmaggal, s előmelegített 180 fokos
sütőben megsütjük.
Dagasztásról bővebben ...