Kalcitonos pogácsa

Kálciumban gazdag pogácsa.

Hozzávalók:

50 dkg ( bio ) fehérliszt (BL55)
6 ek kalciton ( szezámpehely és zabkorpa keveréke )
7 ek darált dió ( frissen pirított is lehet )
3,5 dl házi tej
3,5 dkg élesztő
3 krédli tojás ( 2 tyúk tojás )
2 ek bio nádcukor
1 ek konyhasó
10 dkg bio margarin
1 tojás a lekenéshez

Készítés:


A margarint a lisztel elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sót, a kalcitont, a darált diót, majd a cukros tejben felfuttatott élesztőt is, s jól kidolgozzuk a tésztát. Egy lágy, nagyon zsírosnak tűnő tésztát kapunk. Duplájára kelesztjük, kinyújtjuk lisztezett deszkán kiszaggatjuk, majd kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, s előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

Dagasztásról bővebben ...