Kalcitonos-kefíres pogácsa
12 ek kalciton (zapkorpa és szezámpehely keveréke)
14 ek darált dió
5 dkg élesztő
5 krédli tojás (3 tyúk tojás)
2 ek konyhasó
2 dl hidegensajtolt napraforgó olaj
4 ek bio nádcukor
4,5 dl tej
1 pohár kefír ( 2 dl ) vagy aludttej
1 tojás kevés vízzel elkeverve a lekenéshez
Készítés
Az olajat a lisztel
elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sót, a kalcitont, a
darált diót, majd a cukros tejben felfuttatott
élesztőt is, és a kefírt, s jól kidolgozzuk a
tésztát. Egy lágy, zsírosnak tűnő tésztát
kapunk. Duplájára kelesztjük, kinyújtjuk lisztezett
deszkán kiszaggatjuk, majd kiolajozott tepsibe
tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal,
s előmelegített 180 fokos sütőben
megsütjük.
Dagasztásról bővebben ...