Kapros - túrós buci
Hozzávalók:
400 ml teljeskiőrlésű bio tönköly búza
liszt ( termelői )
520 ml bio fehérliszt (BL55)
250 ml tejsavó
2,5 dkg friss élesztő
2 egész krédli tojás (1 egész tyúk tojás és egy tojás
sárgája)
2 ek bio nádcukor
3/4 ek konyhasó
Tészta
készítése.
Készítés:
Miután megkellt a tészta, kinyújtjuk, megkenjük
vékonyan házi tejföllel, rákenjük a túrót ( kb. 3 - 4
ek ) és megszórjuk 1 csokor vágott kaporral. Meg is
sózhatjuk.
Felgöngyöljük, majd kb. 10 - 15 cm-es darabokra
vágjuk. Ebből a mennyiségből 5 - 6 buci
lesz. Egy nagy tepsit mangalica szalonna bőrrel
kikenünk ( kivajazunk ) , majd a bucikat bele
tesszük, a végüket kicsit betűrjük, hogy a
töltelék ne potyogjon ki belőle. Tetejét
tojással megkenjük, félórát pihentetjük.
Előmelegített 180 fokos sütőben
aranybarnára sütjük. Egy szelet mangalica szalonnát
is tehetünk mellé.
Javaslat:
Tisztán 920ml 710-es teljeskiőrlésű
tönkölybúza liszttel ( termelői ) is
készíthetjük.