Kapros - túrós buci

Kenyérsütőgép dagasztó-programjával készített tészta.

Hozzávalók:

400 ml teljeskiőrlésű bio tönköly búza liszt ( termelői )
520 ml bio fehérliszt (BL55)
250 ml tejsavó
2,5 dkg friss élesztő
2 egész krédli tojás (1 egész tyúk tojás és egy tojás sárgája)
2 ek bio nádcukor
3/4 ek konyhasó

Tészta készítése.

Készítés:

Miután megkellt a tészta, kinyújtjuk, megkenjük vékonyan házi tejföllel, rákenjük a túrót ( kb. 3 - 4 ek ) és megszórjuk 1 csokor vágott kaporral. Meg is sózhatjuk.
Felgöngyöljük, majd kb. 10 - 15 cm-es darabokra vágjuk. Ebből a mennyiségből 5 - 6 buci lesz. Egy nagy tepsit mangalica szalonna bőrrel kikenünk ( kivajazunk ) , majd a bucikat bele tesszük, a végüket kicsit betűrjük, hogy a töltelék ne potyogjon ki belőle. Tetejét tojással megkenjük, félórát pihentetjük. Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Egy szelet mangalica szalonnát is tehetünk mellé.


Javaslat:

Tisztán 920ml 710-es teljeskiőrlésű tönkölybúza liszttel ( termelői ) is készíthetjük.