Töltött sós kiflik 2.
Hozzávalók:
1200 ml 710-es teljeskiőrlésű tönkölybúza
liszt ( termelői )
375 ml folyadék amiből kb. 125 ml-t tesz ki a
két egész tojás, a többi az házi tej vagy tejsavó
3/4 ek konyhasó
3 ek bio nádcukor
2 ek zsír
3 dkg friss élesztő
Tészta
készítése.
Készítés:
A szobahőmérsékletű hozzávalókból tésztát
dagasztunk, majd langyos helyen 1 órá át kelesztjük.
A három részre osztott tésztát egyenként lisztezett
gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk, majd 8
egyenlő cikkre vágjuk. A szélesebb felére
helyezzük a tölteléket, majd szorosan feltekerjük, s
úgy tesszük a kivajazott tepsibe, hogy a tészta vége
alulra kerüljön. Tojással megkenjük, magokkal
(lenmag, szezámmag, köménymag) megszórjuk, majd
félórányi pihentetés után, előmelegített 180
fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.
Töltelék lehet: 1/8-ad (először hosszában
negyedeljük, majd felezzük, ha túl hosszú, akkor
harmadoljuk) virsli ( szójás virsli ),
fűszerezett túró vagy tejföl, sajt, tejfölös
-sózott lilahagyma.
Javaslat:
De készíthetjük töltelék nélkül, üresen is.
... a Töltött sós kiflik
1. szerint