Gyümölcskenyér 2.
Hozzávalók:
720 ml ( bio ) fehér búzaliszt (BL55)
200 ml bio graham liszt
390 ml folyadék, ebből
kb. 250 ml tej ( vagy tejsavó ) és
2 egész tojás
2 ek olvasztott bio vaj vagy olaj
2 dkg friss élesztő
1 tk konyhasó
3 ek bio barna nádcukor
3 ek méz
2 marék mazsola
1 marék durvára vágott dió
1 marék durvára vágott bio földimogyoró ( elhagyható, vagy mandula )
1 ek őrölt fahéj
1 kk őrölt szerecsendió
késhegynyi őrölt szegfűszeg
720 ml ( bio ) fehér búzaliszt (BL55)
200 ml bio graham liszt
390 ml folyadék, ebből
kb. 250 ml tej ( vagy tejsavó ) és
2 egész tojás
2 ek olvasztott bio vaj vagy olaj
2 dkg friss élesztő
1 tk konyhasó
3 ek bio barna nádcukor
3 ek méz
2 marék mazsola
1 marék durvára vágott dió
1 marék durvára vágott bio földimogyoró ( elhagyható, vagy mandula )
1 ek őrölt fahéj
1 kk őrölt szerecsendió
késhegynyi őrölt szegfűszeg
Készítés:
Kenyérsütőben készítjük. Ha nincs sweet program,
akkor a fehérkenyérhez valót használjuk. Kézzel is
dagaszthatjuk és egy nagyobb kuglóf formában
kisüthetjük.