Hókifli

Hozzávalók:

20 dkg zsír,vagy bio margarin
3 ek porított bio nádcukor ( porcukor )
2 dkg friss élesztő
2 dl tejföl (estleg aludtej)
csipetnyi konyhasó
50 dkg bio fehér liszt ( fele lehet termelői teljeskiőrlésű tönköly liszt )

Készítés:


A zsírral a cukrot habosra keverem, a tejfölben elkeverem az élesztőt, majd hozzáadom, s a sóval és a lisztel tésztáva gyúrom. Egy éjszakán át spájzban ( hűvös helyen, de nem a hűtőben ) pihentetem, majd vékonyra kinyújtom, nagyobb pogácsa (fánk) szaggatóval kiszúrom. A formák közepébe sűrű lekvárt töltök ( ha nem találnánk elég sűrűnek, darált diót keverjünk bele ) , félbehajtom óvatosan, majd a széleit összenyomom ( villa hegyével meg is cifrázom ) , s kizsírozott tepsiben 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm. Még forrón porcukorba (hó) lehet forgatni.

Dagasztásról bővebben ...