Hókifli
Hozzávalók:
20 dkg zsír,vagy bio margarin
3 ek porított bio nádcukor ( porcukor )
2 dkg friss élesztő
2 dl tejföl (estleg aludtej)
csipetnyi konyhasó
50 dkg bio fehér liszt ( fele lehet termelői
teljeskiőrlésű tönköly liszt )
Készítés:
A zsírral a cukrot habosra keverem, a tejfölben
elkeverem az élesztőt, majd hozzáadom, s a sóval
és a lisztel tésztáva gyúrom. Egy éjszakán át
spájzban ( hűvös helyen, de nem a
hűtőben ) pihentetem, majd vékonyra
kinyújtom, nagyobb pogácsa (fánk) szaggatóval
kiszúrom. A formák közepébe sűrű lekvárt
töltök ( ha nem találnánk elég sűrűnek,
darált diót keverjünk bele ) , félbehajtom óvatosan,
majd a széleit összenyomom ( villa hegyével meg is
cifrázom ) , s kizsírozott tepsiben 190 fokos
sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm. Még
forrón porcukorba (hó) lehet forgatni.
Dagasztásról
bővebben ...