Kakaós csiga

Hozzávalók:

1 liter ( bio ) fehérliszt (BL55)
2 dl házitej ( langyos )
2 tojássárgája
3 ek bio nádcukor
csipetnyi konyhasó
2 ek bio hidegensajtolt napraforgó vagy szója olaj vagy inkább olvasztott vaj
2,5 dkg friss élesztő ( kevés tejben oldjuk fel, a 2 dl-ből fogjunk )

Tészta készítése.

Készítés:


A tésztát kinyújtjuk, vastagon megkenjük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, rászórunk mazsolát, amit bele is nyomkodunk, majd lehetőleg bio barna nádcukorral elkevert bio kakaóport (sok kakaópor kerüljön bele). Ha olvasztott vaj rákeül, akkor szeleteléskor nem szóródik ki belőle a cukrozott kakaópor. A tésztát feltekerjük, ujjnyi vastagon jó éles késsel felszeleteljük, és kivajazott tepsibe fektetjük nem túl szorosan, egymás mellé. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, félóráig pihentetjük, előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig 200 fokon sütjük, majd alaposan megöntözzük cukros tejjel, s további 5 percig sütjük. Minden csigára 1 - 1,5 ek tej jusson! Ha kevés a tej, akkor száraz lesz, ha sok, akkor elázik.

A készítés menete képekben ...

... Kakaós csiga tönkölybúza lisztből szerint