Kakaós csiga
Hozzávalók:
1 liter ( bio ) fehérliszt (BL55)
2 dl házitej ( langyos )
2 tojássárgája
3 ek bio nádcukor
csipetnyi konyhasó
2 ek bio hidegensajtolt napraforgó vagy szója olaj
vagy inkább olvasztott vaj
2,5 dkg friss élesztő ( kevés tejben oldjuk fel,
a 2 dl-ből fogjunk )
Tészta
készítése.
Készítés:
A tésztát kinyújtjuk, vastagon megkenjük,
meglocsoljuk olvasztott vajjal, rászórunk mazsolát,
amit bele is nyomkodunk, majd lehetőleg bio
barna nádcukorral elkevert bio kakaóport (sok
kakaópor kerüljön bele). Ha olvasztott vaj rákeül,
akkor szeleteléskor nem szóródik ki belőle a
cukrozott kakaópor. A tésztát feltekerjük, ujjnyi
vastagon jó éles késsel felszeleteljük, és kivajazott
tepsibe fektetjük nem túl szorosan, egymás mellé.
Meglocsoljuk olvasztott vajjal, félóráig pihentetjük,
előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig 200
fokon sütjük, majd alaposan megöntözzük cukros
tejjel, s további 5 percig sütjük. Minden csigára 1 -
1,5 ek tej jusson! Ha kevés a tej, akkor száraz lesz,
ha sok, akkor elázik.
A készítés menete képekben ...
... Kakaós csiga tönkölybúza lisztből
szerint