Túrós bukta
920 ml 710-es teljeskiőrlésű bio tönköly liszt ( termelői ) (0,5 kg)
2,5 dl házi tej ( langyos ) vagy tejsavó
2 tojássárgája
3 ek bio nádcukor
1/2 ek konyhasó
7 dkg olvasztott bio margarin vagy vaj vagy mangalica zsír
2,5 dkg élesztő ( kevés tejben oldjuk fel, a 2,5 dl-ből fogjunk )
Töltelék:
20 dkg házi túró
10 dkg bio nádcukor ( barna )
2 csepp 100% természetes narancs illó olaj
5 dkg mazsola ( elhagyható )
Készítés:
A megkellt tésztát kinyújtjuk, 8x10 cm-es
téglalapokra vágjuk, megtöljük a túrós töltelékkel,
felhajtjuk, az összeillesztésekkel lefelé kivajazott
tepsibe teszük egymás mellé. Tetejét megkenhetjük a
tojásfehérjével, félórát pihentetjük,
előmelegített sütőben, kb. fél óra alatt
megsütjük.