Kakaós kalács

Hozzávalók:

920 ml ( bio ) fehérliszt (ebből 100 - 300 ml lehet graham liszt)
2,5 dl házi tej
8 dkg olvasztott bio margarin vagy bio szója olaj
3 dkg élesztő (kevés tejben oldjuk fel, a 2,5 dl-ből fogjunk)
3 ek bio nádcukor (5 dkg)
1/2 ek konyhasó

Tészta készítése.

Készítés:

A megkellt tésztát ketté osztjuk, kinyújtjuk megkenjük olajjal vagy margarinnal. A barna bio nádcukrot és a bio kakaóport ízlésünk szerint keverjük össze és szórjuk rá, tehetünk bele mazsolát is. Feltekerjük, kivajazott tepsibe fektetjük, a tetejét tojással megkenjük, s félórai pihentetés után, előmelegített sütőben ( 180 fok ) fél óra alatt megsütjük.

Javaslat:

Készíthetjük más töltelékkel is.
Kókuszos töltelék: 2 tojásfehérje és 1 csomag kókuszreszelék 2-3 ek bio nádcukorral elkeverve, tésztára kenve (1 rúd), majd 1 marék vágott mandulával megszórva.
Készíthetjük kajszilekvárral is elkeverve a kókuszt.
Fahéjas: A barna bio nádcukrot és a fahéjat ízlésünk szerint keverjük össze és szórjuk rá, tehetünk bele mazsolát is.

Nagyobb adag:

2 nagy és 2 kis tepsi méretű kalácsra elegendő tészta.

Hozzávalók:

1200 ml liszt, amiből
350 ml teljeskiőrlésű bio tönköly liszt ( termelői )
a többi bio fehérliszt (BL55)
3,5 dl házi tej
10 dkg olvasztott bio margarin vagy bio szója olaj
3,5 dkg élesztő (kevés tejben oldjuk fel, a 3,5 dl-ből fogjunk)
3 ek bio nádcukor (5 dkg)
1/2 ek konyhasó

Készítés menete képekben ...