Kakaós kalács
Hozzávalók:
920 ml ( bio ) fehérliszt (ebből 100 - 300 ml
lehet graham liszt)
2,5 dl házi tej
8 dkg olvasztott bio margarin vagy bio szója olaj
3 dkg élesztő (kevés tejben oldjuk fel, a 2,5
dl-ből fogjunk)
3 ek bio nádcukor (5 dkg)
1/2 ek konyhasó
Tészta
készítése.
Készítés:
A megkellt tésztát ketté osztjuk,
kinyújtjuk megkenjük olajjal vagy margarinnal. A
barna bio nádcukrot és a bio kakaóport ízlésünk
szerint keverjük össze és szórjuk rá, tehetünk bele
mazsolát is. Feltekerjük, kivajazott tepsibe
fektetjük, a tetejét tojással megkenjük, s félórai
pihentetés után, előmelegített sütőben (
180 fok ) fél óra alatt megsütjük.
Javaslat:
Készíthetjük más töltelékkel is.
Kókuszos töltelék: 2 tojásfehérje és 1
csomag kókuszreszelék 2-3 ek bio nádcukorral
elkeverve, tésztára kenve (1 rúd), majd 1 marék
vágott mandulával megszórva.
Készíthetjük kajszilekvárral is elkeverve a kókuszt.
Fahéjas: A barna bio nádcukrot és a fahéjat
ízlésünk szerint keverjük össze és szórjuk rá,
tehetünk bele mazsolát is.
Nagyobb adag:
2 nagy és 2 kis tepsi méretű kalácsra
elegendő tészta.
Hozzávalók:
1200 ml liszt, amiből
350 ml teljeskiőrlésű bio tönköly liszt (
termelői )
a többi bio fehérliszt (BL55)
3,5 dl házi tej
10 dkg olvasztott bio margarin vagy bio szója olaj
3,5 dkg élesztő (kevés tejben oldjuk fel, a 3,5
dl-ből fogjunk)
3 ek bio nádcukor (5 dkg)
1/2 ek konyhasó
Készítés menete képekben ...