Túrós kifli
Hozzávalók:
1200 ml 710-es teljeskiőrlésű bio tönköly
liszt ( termelői )
375 ml folyadék amiből kb. 125 ml-t tesz ki a
két egész tojás, a többi az házi tej
1/2 ek konyhasó
3 ek bio nádcukor
2 ek házi vaj vagy zsír
3 dkg friss élesztő
Töltelék:
20 dkg házi túró
10 dkg bio nádcukor
2 csepp 100% természetes narancs illó olaj
3 marék érett bodzabogyó vagy bodza lekvár
Tészta
készítése.
Készítés:
A szobahőmérsékletű hozzávalókból tésztát
dagasztunk, majd langyos helyen 1 órá át kelesztjük.
A három részre osztott tésztát egyenként lisztezett
gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk, majd 8
egyenlő cikkre vágjuk. A szélesebb felére
helyezzük a tölteléket, majd szorosan feltekerjük, s
úgy tesszük a kivajazott tepsibe, hogy a tészta vége
alulra kerüljön. Tojással megkenjük, majd félórányi
pihentetés után, előmelegített 180 fokos
sütőben kb. 20 percig sütjük.
Javaslat:
Töltelék lehet fahéjjal megszórt almacikk,
sűrű lekvár is.
Készítés menete képekben
...
.... a Töltött sós kiflik
1. szerint