Túrós kifli

Hozzávalók:

1200 ml 710-es teljeskiőrlésű bio tönköly liszt ( termelői )
375 ml folyadék amiből kb. 125 ml-t tesz ki a két egész tojás, a többi az házi tej
1/2 ek konyhasó
3 ek bio nádcukor
2 ek házi vaj vagy zsír
3 dkg friss élesztő
Töltelék:
20 dkg házi túró
10 dkg bio nádcukor
2 csepp 100% természetes narancs illó olaj
3 marék érett bodzabogyó vagy bodza lekvár

Tészta készítése.

Készítés:


A szobahőmérsékletű hozzávalókból tésztát dagasztunk, majd langyos helyen 1 órá át kelesztjük. A három részre osztott tésztát egyenként lisztezett gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk, majd 8 egyenlő cikkre vágjuk. A szélesebb felére helyezzük a tölteléket, majd szorosan feltekerjük, s úgy tesszük a kivajazott tepsibe, hogy a tészta vége alulra kerüljön. Tojással megkenjük, majd félórányi pihentetés után, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Javaslat:

Töltelék lehet fahéjjal megszórt almacikk, sűrű lekvár is.

Készítés menete képekben ...

.... a Töltött sós kiflik 1. szerint